0527-245243
 
 
Referenties / Nieuws

Innovatief systeem met bijzondere warmtepomp in strijd tegen COVID-19

Op 10 november 2021 is op de locatie “Onder de Toren” door ons een bijzondere warmtepomp geïnstalleerd: een innovatieve combinatie van een warmtepomp en een luchtbehandelingssysteem. De restwarmte uit het luchtbehandelingssysteem wordt ingevoegd in het verwarmingssysteem. De energie die nodig is voor de luchtbehandeling wordt zo efficiënter gebruikt, de warmtepomp gebruikt minder energie. “Onder de Toren” is een bedrijfsverzamelgebouw waar met name bedrijven die zich richten op het maken van een schoner, slimmer, beter Haarlem hun thuis hebben gevonden. Het is dan ook heel passend dat juist op deze locatie concrete actie is ondernomen om de eigen energiebehoefte te verduurzamen en wij zijn er trots op om deze actie te mogen ontwikkelen en realiseren.

Om goede luchtkwaliteit in kantoren te realiseren, wordt vaak een luchtbehandelingssysteem toegepast. Dit systeem bestaat uit twee kasten: een luchtaanvoer kast en luchtafvoer kast. In de lucht aanvoer kast wordt lucht afgekoeld of opgewarmd, afhankelijk van het seizoen. Die opgewarmde of afgekoelde lucht wordt ingeblazen in kantoorruimtes. De lucht wordt door de luchtafvoerkast afgezogen. Tot 2020 was het gebruikelijk om een deel van de af te voeren lucht weer opnieuw te gebruiken. Sinds de komst van het COVID-19 virus zijn de eisen op het gebied van ventilatie vanwege de gezondheidsrisico’s aangepast en wordt de lucht niet meer gerecirculeerd.

In het koudere seizoen wordt de buitenlucht verwarmd en in de kantoorruimtes gebracht, afgezogen en naar buiten weggeblazen. Energie die is gebruikt om die warme lucht te maken, wordt op die manier “weggegooid”. In dit innovatieve systeem wordt de energie uit de warme lucht onttrokken en in het warmtesysteem ingevoegd. Hierdoor draagt deze energie weer bij aan de verwarming van het pand. Met dit systeem is het gebouw voor 90% aardgasvrij en dat levert een aanzienlijke verbetering van het energielabel op. Het pand zal de komende jaren steeds beter geïsoleerd worden waardoor op termijn het pand helemaal aardgasvrij zal worden.

Martina Gartlehner loopt stage bij Syntech Klimaat Service

Ik ben Martina en ik kom uit Oostenrijk. Ik studeer in Oostenrijk “Urban Renewable Energytechnologies” en mijn studie sluit ik af met een stage.  Ik wilde echter niet een “normale stage” thuis doen, maar een stage in een ander land om daar werkervaring te krijgen, maar ook om een andere cultuur te leren kennen, een andere taal te leren en mij persoonlijk verder te ontwikkelen.

Ik heb voor Syntech gekozen omdat het werk hier veel verschillende vakgebieden omvat, zoals mijn studie ook. Ik kan hier veel geleerde dingen in de praktijk omzetten en daarbij ook veel nieuwe dingen leren. Deze afwisseling van werk maakt elke dag spannend en dat vind ik leuk!

Syntech Klimaat Service bouwt aan haar nieuwe onderkomen

We zijn het jaar goed gestart, de verbouwing van ons nieuwe pand is in volle gang. Klaar voor de toekomst, zo kunnen wij onze klanten nog beter van dienst zijn. Ook komt in het pand een eigen trainingscentrum wat eind 2016 operationeel zal zijn. Hier worden niet alleen onze eigen medewerkers opgeleid, maar ook onze opdrachtgevers kunnen hier onze mogelijkheden komen bekijken.

Met trots verwachten wij dat het eerste deel van het pand 1 april 2016 in gebruik kan worden genomen. Eind 2016 zal ook de nieuwbouw (uitbreiding) gereed zijn.

En wij kunnen u nu al een tipje van de sluier opdoen. Het wordt geen saai kantoorpand met systeem plafonds en alle moderne materialen. Syntech Klimaat Service bied zijn medewerkers een thuis komen waar plezierig gewerkt kan worden. Het pand zal een moderne vormgeving krijgen met een nostalgisch tintje, en met de modernste technieken. Wij laten zien dat de beleving van vroeger perfect samengaat met het heden.

Het is nu 25 februari 2016, morgen wordt de nostalgische handgemaakte smeedijzeren trap geplaatst. Vandaag werden nog de laatste klinknagels aangebracht. Dit is wat Syntech Klimaat Service wil uitdragen, detail laten zien en beleven. Dit doen we ook in ons eigen vakgebied, want een goede installatie hangt of staat met de laatste details.

 

Kantoorpanden

Kantoorpanden zijn voor Syntech Klimaat Service een belangrijk onderdeel. Aangezien wij ons richten op de utiliteit en industrie, vormen kantoorpanden een groot deel van onze werkzaamheden.

In samenwerking met vaste partners verzorgen wij het complete onderhouds- en adviestraject aan de klimaattechnische installaties in deze panden. Het realiseren van dit traject gebeurt met onze vaste werknemers en onze vaste methoden.

Door de jaren heen is gebleken dat onze methoden zeer succesvol zijn en daarom zetten wij deze methoden graag met u als partner voort.

Ziekenhuizen

Syntech Klimaat Service is ook actief in de (vooral grotere) ziekenhuizen. Hier houden wij ons bezig met de luchtbehandeling, de koeling en de airconditioning.

Samen met onze partner streven wij naar een gezond klimaat binnen de ziekenhuizen, want immers: de gezondheid van de patient staat voorop!
Door het goed onderhouden van de installaties binnen deze ziekenhuizen, hebben wij ook op dit gebied landelijk bekendheid verkregen.

Wij zijn bijvoorbeeld werkzaam in ziekenhuizen in Zwolle, Sneek en Emmen.

Syntech Klimaat Service is gespecialiseerd in het onderhouden van de klimaattechnische installaties in ziekenhuizen.

Productie en industrie

Syntech Klimaat Service heeft ervaring met het uitvoeren van werkzaamheden in de productie-industrie.

We zien tegenwoordig steeds meer dat alles schoner, sneller en beter moet. Daarbij moet rekening gehouden worden met de productiemedewerkers en is het belangrijk om tijdens een proces goed te communiceren.

Onze werkmethoden zijn op deze situaties ingespeeld en zo vormt het geen enkel probleem om samen te werken, werken doe je immers met zijn allen!

Wij verwelkomen u graag als partner op de werkvloer.

Scholen

Landelijk zijn wij werkzaam bij een aantal (Hoge)scholen en basisscholen. Ook hierin verzorgen wij het klimaat, betreffende de klimaattechnische installaties in de scholen.

Leerlingen hebben recht op een goed klimaat binnen het schoolgebouw, om zichzelf zo optimaal te kunnen ontwikkelen voor hun toekomst. Een goede leefomgeving betekent uiteindelijk ook betere prestaties.

Syntech Klimaat Service helpt bij het realiseren van deze doelen. Het klimaat kan immers altijd beter!

Winkelcentra

Ook winkelcentra behoren tot de gebouwen waarin Syntech Klimaat Service werkzaam is. Voor winkelcentra zijn wij ook landelijk werkzaam, met name voor de Makado winkelcentra, maar ook bijvoorbeeld in Rijswijk (In de Bogaard).

In deze winkelcentra verzorgen wij het klimaat tot aan de deur van de winkels, anders gezegd: Winkeliers zijn zelf verantwoordelijk voor het klimaat binnen hun eigen winkel, terwijl Syntech verantwoordelijk is voor de ‘basis’.

Ook de samenwerking omtrent deze winkelcentra voeren wij uit met een vaste groep partners.

 
Vraag vandaag nog vrijblijvend een offerte aan! Neem direct contact op