0527-245243
 
 
Open Dynamics

OPENdynamics

 

OPENdynamics – beste comfort, maximale energie-efficiëntie

OPENdynamics creëert de beste leefomgeving voor mensen en machines. Een perfecte interactie tussen uw moderne ventilatiesysteem en de DEOS AG gepatenteerde ventilatieregeling (patent nummer DE 10 2009 016 418) creëert een productief binnenklimaat met maximale energie-efficiëntie.

OPENdynamics is gebaseerd op de filosofie van indifferente luchtstroming: een toestand in de atmosfeer waarbij een luchtdeeltje dat daalt of stijgt, adiabatisch afkoelt of opwarmt maar steeds de gelijke temperatuur aanneemt als de omringende lucht.

Comfort voor mensen – OPENdynamics werkt onopvallend op de achtergrond, het minimaliseert het ventilatiegeluid, zorgt voor een aanzienlijke vermindering van tocht en OPENdynamics vindt altijd de ideale energiemix (werkpunt) voor een aangenaam binnenklimaat.

Lagere kosten in alle gebouwen – OPENdynamics regelt het ventilatiesysteem dynamisch op basis van de situatie in de ruimte en is daarmee altijd vraag gestuurd. Dit minimaliseert energiekosten in gebouwen.

OPENdynamics is de doorontwikkeling op het gebied van gebouwbeheersystemen (GBS). Met het volledig geïntegreerde kostenoverzicht bereiken we een nieuw tijdperk van kostenbeheersing bovenop het bestaande gebouwbeheersysteem. In combinatie met andere producten, zoals het energiemanagementsysteem (OPENenergy) of een krachtig en open DDC platform zoals OPEN EMS, kunnen gemakkelijk individuele wensen worden ingevuld.

OPENdynamics – voordelen op een rij

De gepatenteerde DEOS regelstrategie

Moleculaire luchtbewegingen optimaal benutten

Een natuurlijke luchtverdeling in een ruimte hoort behaaglijk te zijn. Hinderlijke luchtwervelingen, tochtverschijnselen en temperatuureilanden kunnen dat gewenste comfort behoorlijk verstoren. Dat wordt allemaal  vermeden met het gepatenteerde DEOS regelsysteem.

Door gebruik te maken van de moleculaire beweging bij het binnenstromen van de toevoerlucht wordt gezorgd voor een goede luchtvoorziening in de ruimte. Die omvat een optimale temperatuur, luchtvochtigheid en luchtkwaliteit. Zo werd in een kantoren complex (van 100.000m², 17 etages en 2500 medewerkers) het klachtenpercentage met 75% gereduceerd.

Het gepatenteerde DEOS regelsysteem kan bovendien een besparing tot 70 % op de energiekosten opleveren.

+ Voordelen op een rijtje van het gepatenteerde DEOS regelsysteem

Natuurlijke  isolatielaag voor uw comfort.

Het menselijk lichaam wordt door een luchtisolatielaagje omgeven. Ook bij wanden en ramen ontstaat in gebouwen deze natuurlijke luchtisolatielaag. Voor een optimaal klimaat en dus werkklimaat, moeten deze statische luchtlaagjes in takt blijven. Worden deze namelijk verstoord, bijvoorbeeld door een te hoge inblaasluchtsnelheid in de ruimte, dan ontstaat een comfortverlies door een negatief waargenomen temperatuurinvloed van de inblaaslucht en tochtverschijnselen van ramen en muren (koudeval verschijnselen).

Behalve de moleculaire luchtbeweging gebruikt de DEOS open Dynamics regeling ook deze natuurlijke warmte-isolatielaag. Dit wordt o.a. bewerkstelligd door innovatieve software voor de regeling en behoefte- afhankelijke besturing van klimaatinstallaties in gebouwen, ruimtes en zones.

Conclusie

De gepatenteerde DEOS regelstrategie optimaliseert het welbevinden en daarmee de productiviteit van de gebruikers. Niet alleen de mens profiteert van een constant geregeld klimaat, ook bouwconstructies, exposities, installaties en machines profiteren ervan.

 

BROCHURE_OPENdynamics_kl-NL

 
Vraag vandaag nog vrijblijvend een offerte aan! Neem direct contact op