0527-245243
 
 
Diensten

Service en onderhoud

Syntech Klimaat Service heeft meer dan 25 jaar ervaring in huis op het gebied van service en onderhoud aan klimaat technische installaties in de utiliteit en industrie. Opdrachtgevers zien steeds meer in dat brede service en onderhoud de juiste zorg en snelheid vereist. Een combinatie die uitstekend aansluit bij uw wensen: gebundelde vakkennis, een verzorgde installatie en verantwoordelijkheid voor het leveringsprogramma. En wat vooral belangrijk is: één aanspreek- en servicepunt.

Meer informatie

Meten is weten

De regeltechniek bestudeert het dynamisch gedrag van een systeem door de tijd en probeert dit te sturen. Eventuele complicaties of fouten in deze techniek zorgen ervoor dat het systeem niet optimaal meer werkt. Veranderingen aanbrengen in deze systemen vereist uiterste zorgvuldigheid en precisie. Onze technici zorgen ervoor dat het systeem weer optimaal werkt.

Meer informatie

Open Dynamics

OPENdynamics

 

OPENdynamics – beste comfort, maximale energie-efficiëntie

OPENdynamics creëert de beste leefomgeving voor mensen en machines. Een perfecte interactie tussen uw moderne ventilatiesysteem en de DEOS AG gepatenteerde ventilatieregeling (patent nummer DE 10 2009 016 418) creëert een productief binnenklimaat met maximale energie-efficiëntie.

OPENdynamics is gebaseerd op de filosofie van indifferente luchtstroming: een toestand in de atmosfeer waarbij een luchtdeeltje dat daalt of stijgt, adiabatisch afkoelt of opwarmt maar steeds de gelijke temperatuur aanneemt als de omringende lucht.

Comfort voor mensen – OPENdynamics werkt onopvallend op de achtergrond, het minimaliseert het ventilatiegeluid, zorgt voor een aanzienlijke vermindering van tocht en OPENdynamics vindt altijd de ideale energiemix (werkpunt) voor een aangenaam binnenklimaat.

Lagere kosten in alle gebouwen – OPENdynamics regelt het ventilatiesysteem dynamisch op basis van de situatie in de ruimte en is daarmee altijd vraag gestuurd. Dit minimaliseert energiekosten in gebouwen.

OPENdynamics is de doorontwikkeling op het gebied van gebouwbeheersystemen (GBS). Met het volledig geïntegreerde kostenoverzicht bereiken we een nieuw tijdperk van kostenbeheersing bovenop het bestaande gebouwbeheersysteem. In combinatie met andere producten, zoals het energiemanagementsysteem (OPENenergy) of een krachtig en open DDC platform zoals OPEN EMS, kunnen gemakkelijk individuele wensen worden ingevuld.

OPENdynamics – voordelen op een rij

 • Energiebesparing – tot 70% in totaal is te bereiken
 • Extreem – hoge tevredenheid van bezoekers en gebruikers van het gebouw door de enorme comfortverbetering
 • Rendabel – korte terugverdientijd in vergelijking met een traditionele technische oplossingen
 • Geruisloos – minder geluidsoverlast door de adaptieve ventilatie
 • 100% – de kosten worden inzichtelijk gemaakt op basis van het unieke kostenbeheersysteem
 • Ideaal – zowel toepasbaar in nieuwe gebouwen als bij renovaties
 • Eenvoudig – aanpassing aan het individuele gebouw en ook aan de gebruikerseisen
 • Goedkoop – minimale onderhoudskosten en servicekosten als gevolg van lage luchtbeweging

De gepatenteerde DEOS regelstrategie

Moleculaire luchtbewegingen optimaal benutten

Een natuurlijke luchtverdeling in een ruimte hoort behaaglijk te zijn. Hinderlijke luchtwervelingen, tochtverschijnselen en temperatuureilanden kunnen dat gewenste comfort behoorlijk verstoren. Dat wordt allemaal  vermeden met het gepatenteerde DEOS regelsysteem.

Door gebruik te maken van de moleculaire beweging bij het binnenstromen van de toevoerlucht wordt gezorgd voor een goede luchtvoorziening in de ruimte. Die omvat een optimale temperatuur, luchtvochtigheid en luchtkwaliteit. Zo werd in een kantoren complex (van 100.000m², 17 etages en 2500 medewerkers) het klachtenpercentage met 75% gereduceerd.

Het gepatenteerde DEOS regelsysteem kan bovendien een besparing tot 70 % op de energiekosten opleveren.

+ Voordelen op een rijtje van het gepatenteerde DEOS regelsysteem

 • Comfortverbetering in de gebouwde omgeving
 • Energiebesparing tot wel 70%
 • Kostenbeheersing en efficiëntieverbetering
 • Gepatenteerde regeling van klimaat- en luchtbehandelinginstallaties

Natuurlijke  isolatielaag voor uw comfort.

Het menselijk lichaam wordt door een luchtisolatielaagje omgeven. Ook bij wanden en ramen ontstaat in gebouwen deze natuurlijke luchtisolatielaag. Voor een optimaal klimaat en dus werkklimaat, moeten deze statische luchtlaagjes in takt blijven. Worden deze namelijk verstoord, bijvoorbeeld door een te hoge inblaasluchtsnelheid in de ruimte, dan ontstaat een comfortverlies door een negatief waargenomen temperatuurinvloed van de inblaaslucht en tochtverschijnselen van ramen en muren (koudeval verschijnselen).

Behalve de moleculaire luchtbeweging gebruikt de DEOS open Dynamics regeling ook deze natuurlijke warmte-isolatielaag. Dit wordt o.a. bewerkstelligd door innovatieve software voor de regeling en behoefte- afhankelijke besturing van klimaatinstallaties in gebouwen, ruimtes en zones.

Conclusie

De gepatenteerde DEOS regelstrategie optimaliseert het welbevinden en daarmee de productiviteit van de gebruikers. Niet alleen de mens profiteert van een constant geregeld klimaat, ook bouwconstructies, exposities, installaties en machines profiteren ervan.

 

BROCHURE_OPENdynamics_kl-NL

Luchtbehandeling

Syntech Klimaat Service verricht van allerlei werkzaamheden aan luchtbehandelingsinstallaties. Hierbij kan gedacht worden aan service, onderhoud, reparaties en renovaties.

Per sectie wordt aandacht besteed aan de vereisten voor een goed werkende installatie, om zo het systeem optimaal te kunnen laten functioneren. Afhankelijk van de afspraken met de klant wordt de kast schoongemaakt en gedesinfecteerd.

Meer informatie

Centrale verwarming

Centrale verwarming is een verwarmingssysteem, waarbij de warmte die nodig is voor de verwarming van de vertrekken van een gebouw, centraal wordt opgewekt en met behulp van een warmteoverbrengend medium (stoom, water of lucht) wordt overgebracht naar deze vertrekken.

Meer informatie

Koeling

Koeltechniek is een verzameling van technische oplossingen om ruimtes, voorwerken en stoffen af te koelen en koel te houden, door er warmte aan te onttrekken en deze op een andere plaats weer af te geven. In grote lijnen kan koeling op twee verschillende manieren plaatsvinden.

Meer informatie

Zonne-energie

Met zonne-energie wordt tegenwoordig meestal bedoeld: de energie die mensen zelf met hun technologie opwekken direct vanuit zonnestraling. Dit gebeurt op dit moment in Nederland en België vooral op 2 manieren:

Meer informatie

Bevochtiging

Bevochtiging van de gekoelde lucht kan in sommige gevallen nodig zijn om de relatieve luchtvochtigheid op een aanvaardbaar niveau te houden. De planten en meubels kunnen door een lage luchtvochtigheid beschadigen. Bijvoorbeeld krimpend hout en het loslaten van lijmverbindingen. In koudere perioden is het buiten niet alleen veel droger, maar ook de centrale verwarming in huizen en kantoren maakt de lucht extra droog.

Meer informatie

Verlichting

Als we aan verlichting denken, denken we vooral aan de duurzame manieren die tegenwoordig op de markt verkrijgbaar zijn. Denk daarbij aan LED verlichting, dat vele malen zuiniger is dan gewone verlichting.

LED verlichting vergt in het begin een investering, maar deze investering heeft u na een korte periode terugverdiend.

Meer informatie

Brandbeveiliging

Het beveiligen van uw eigendommen tegen brand is erg slim, vooral omdat daar vaak kostbaarheden bij zitten die u niet graag kwijt raakt.

Om deze reden is het handig om altijd beveiligingsmiddelen tegen brand in huis te hebben. Denk hierbij bijvoorbeeld aan brandblussers, brandslangen, branddekens en een brandalarm.

Meer informatie

Beveiliging

Het beveiligen van uw pand is tegenwoordig een must. Denkt u hierbij bijvoorbeeld aan alarmsystemen. Een goede werking en goed onderhoud aan deze systemen zorgt uiteindelijk voor een betrouwbaar systeem.

Meer informatie

Sprinklerinstallaties

Veel (moderne) panden van tegenwoordig beschikken over een sprinklerinstallatie. Deze installatie is ervoor gemaakt om een beginnende brand te detecteren, te signaleren, dan wel te blussen.

De installatie maakt gebruik van sproeikoppen aan het plafond die bij een bepaalde temperatuur water gaan sproeien.

Meer informatie